TILLYKKE TIL MALOU AAMUND

MODTAGER AF WOMEN’S BOARD AWARD 2023

Malou Aamund modtog fredag 3. februar bestyrelsesprisen, Women’s Board Award. Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen og juryleder Lars Rasmussen, leder af DI’s Diversity Council, hos Nykredit i København i selskab med 200 gæster fra dansk erhvervsliv.

”Jeg er meget taknemmelig og stolt over at modtage prisen. Det er et halvt år siden, jeg forlod en CEO-karriere for at gå fuld tid med bestyrelsesarbejde. Jeg har arbejdet 25 år i tre amerikanske tech-virksomheder, og jeg glæder mig til at bruge al min tid på at få europæiske virksomheder til at komme i front med innovation og værdiskabelse i en verden med øget geopolitisk uro og stigende ulighed, som udfordrer bestyrelserne.”

Malou Aamund har som bestyrelsesmedlem erfaring i digital transformation, bæredygtighed og cyber security i private equity, familieejede og børsnoterede selskaber. Karrieren omfatter internationale lederstillinger indenfor It- og Tech-industrien, hos Microsoft og IBM, og senest som Googles danske direktør siden 2016. Malou Aamund har dertil været aktiv i politik og medlem af Folketinget. Malou Aamund har senest valgt en bestyrelseskarriere på fuldtid, og er i dag bestyrelsesmedlem i DSV, Kirkbi, WSAudiology og Legofonden.

Det er en jury af erfarne bestyrelsesledere, der har valgt Malou Aamund som modtager af Women’s Board Award 2023, med juryleder Lars Rasmussen i spidsen:

”Malou Aamund modtager især prisen, fordi hun viser, der er mange veje til bestyrelseslokalet. Det vigtige ved bestyrelsesarbejde er at have erfaring, der er relevant for virksomhedens situation, og Malou har høstet sin erfaring netop ved at vælge bredere end de fleste i sine karrierevalg. Det gør hende i høj grad til en inspirerende rollemodel og en virkelig god repræsentant for den slående mangfoldighed vi ser, når vi i juryen vurderer kandidaterne.”

Malou Aamund er udvalgt blandt en omfattende pulje af kvindelige bestyrelsesmedlemmer, der er klar til at indtage en formandspost, og med deres kompetencer, ambitioner og personlige fremtræden, er rollemodeller for fremtidens bestyrelsesledere af begge køn.

”Prisen gives til kandidater med formandspotentiale, og jeg ser det som mit ansvar ikke bare at være sikker på, at der er diversitet i en bestyrelse, men at sørge for at få de forskellige kompetencer i spil, så vi lytter, udfordrer og i sidste ende står stærkere, i en verden, der efterspørger ansvarlig ledelse”, afrunder Malou Aamund.

Med prisen følger også et medlemskab af Board Network samt et maleri af den internationale kunstner, Shefali Ranthe.

JURYENS BEGRUNDELSE

Malou Aamund valgte tidligt i sin karriere at involvere sig i bestyrelsesarbejde parallelt med ledende stillinger i globale virksomheder i It- og Tech branchen, hvor hun har opnået solid, tværgående erfaring indenfor strategisk forretningsudvikling, kunde-og partner relationer samt forandringsledelse.

Malou Aamund anerkendes særligt for at bidrage yderst kompetent med fremtidsorienterede analyser i en forretningsmæssig bæredygtig sammenhæng og for at bidrage konstruktivt til, at der kommer mangefacetterede synspunkter på bordet med henblik på at træffe de bedste beslutninger.

I bestyrelsesregi bidrager Malou Aamund med stærke kompetencer og et fokus indenfor digital transformation, bæredygtighed og cyber security i Private Equity, holding- og børsnoterede selskaber.

International erfaring, globalt udsyn, samt erfaring fra årene i politik, har ligeledes styrket Malou Aamunds forståelse af, hvor væsentligt det er, at få forskellige synspunkter til at mødes i komplekse situationer.

Innovation, transformation af forretning og udvikling af organisationer og mennesker skal, ifølge Malou, gå hånd i hånd, hvorfor god og bæredygtig ledelse er vigtig at få på agendaen. Malou sætter sit aftryk på baggrund af fakta, analyser samt en naturlig og positiv interesse for mennesker og relationer, hvor stærke kerneværdier er bærende, og hvor en afbalanceret robusthed er fremtrædende.

Malou Aamund har siden 2022 valgt at fokusere fuldt ud på en professionel bestyrelseskarriere, og er et stort aktiv for de bestyrelser, hun allerede er en del af, og vil uden tvivl også være det for de bestyrelser, hun måtte indgå i fremover. Juryen har således ikke været i tvivl om, at Malou Aamund fortjener at modtage hæderen Women’s Board Award 2023 – et stort tillykke!

PARTNERS OF WOMEN’S BOARD AWARD 2023

Deloitte