Pressemeddelelse, 30. november 2023

10-årsjubilæum for bestyrelsesprisen Women’s Board Award:

Tre topkandidater nomineret til Women’s Board Award 2024

Juryen bag bestyrelsesprisen Women’s Board Award har udvalgt tre nominerede i et imponerende felt af kvalificerede kandidater. Prismodtageren afsløres ved prisoverrækkelsen 26. januar 2024.

Siden 2014 har bestyrelsesprisen Women’s Board Award sat spot på kvinder, der har potentiale til at indtage topposterne i danske bestyrelser. Danmark er bagud på ligestillingspoint, men årets jury konkluderer, at det ikke skyldes mangel på kvindelige bestyrelseskandidater. Tre kvinder er nået gennem nåleøjet i årets kandidatfelt:

Helle Ø. Kristiansen, adm. dir., Danske Commodities
Nuværende bestyrelsesposter i DSV, Systematic og ARoS Kunstmuseum

Britt Meelby Jensen, adm. dir., Ambu A/S
Nuværende bestyrelsesposter i Novo Holdings, Hempel Foundation og Hempel Invest

Nana Bule, Operating Advisor, Goldman Sachs
Nuværende bestyrelsesposter i Novo Nordisk Fonden, Arla Foods, Energinet og Carbfix samt forperson for regeringens Digitaliseringsråd og NEKST, VE på land

Juryen for Women’s Board Award 2024 består af professionelle bestyrelsesledere af begge køn, der er enige i, at diversitet fremmer værdiskabelsen og dermed resultaterne. Juryleder Lars Rasmussen, bestyrelsesleder i bl.a. Lundbeck, Coloplast og LimaCorporate, og leder af Tænketanken EQUALIS, siger:

“Der er gode takter i mange af de største virksomheder i Danmark, som viser vej henimod større kønsdiversitet i bestyrelseslokalerne. Men det er langtfra alle, der har løst diversitetsudfordringen. Nogle begrunder det med, at det er vanskeligt at finde kvinder, som både kan og vil påtage sig opgaven. Det problem kan vi ikke genkende. Når vi klarlægger kandidatfeltet for Women’s Board Award, oplever vi snarere, at det er en udfordring at reducere feltet til blot tre nominerede. Så jeg kan blot konstatere, at der er en stor talentmasse at vælge fra for de selskaber, som ønsker at opgradere på kompetencer såvel som diversitet.”

Markante virksomheder bag prisen

Searchpartner bag prisen, Mercuri Urval, bekræfter, at der er stort potentiale blandt kvinderne:

”Vi ved – qua vores metodiske arbejde med rekruttering og lederudvikling – at de mange kvindelige talenter findes og kan gøre en stor forskel på bestyrelsesniveau. For os handler det både om at synliggøre dygtige kvinder, der allerede er aktive på bestyrelsesniveau, men også om at sætte fokus på kvindernes lave andel i bestyrelserne,” forklarer Hanne Pihl, partner i Mercuri Urval og ansvarlig for udvælgelsen af kandidater.

Kirsten Aaskov Mikkelsen, partner i Deloitte, supplerer:

”Mangfoldighed i ledelse handler om at skabe en bedre forretning ved at sikre, at intet ledelsesmæssigt potentiale går tabt. Diversitet giver således god forretningsmæssig mening. At hylde kvindelige bestyrelsesmedlemmer handler i høj grad om at se ledelsespotentialet – fremfor kønnet – og sætte fokus på kompetente og kvalificerede bestyrelsesmedlemmer, der skaber resultater og gør en forskel.”

Også Trine Ahrenkiel, HR- og kommunikationsdirektør i Nykredit, pointerer væsentligheden i, at de store virksomheder tager medansvar for udviklingen:

”Nykredit er foreningsejet – og vi mener, at vi har et særligt ansvar for at sikre lige muligheder for mænd og kvinder. Gennem Women’s Board Award er vi med til at hylde og fremhæve de kvindelige erhvervsledere, der inspirerer og er rollemodeller for så mange – også vores egne medarbejdere,” forklarer hun.

Women’s Board Award markerer 10-årsjubilæet under temaet ‘Diversity in progress’. For trods statistikkerne er der meget at fejre, blandt andet 10 års prismodtagere og en voksende pulje af kompetente, kvindelige bestyrelseskandidater, der har potentialet til at være rollemodeller for ledere og bestyrelsesledere af begge køn.

De tre nominerede til Women’s Board Award 2024 er:

Britt Meelby Jensen, adm. dir., Ambu A/S

Nuværende bestyrelsesposter i Novo Holdings, Hempel Foundation og Hempel Invest

Læs mere om Britt her.

Nana Bule, Operating Advisor, Goldman Sachs

Nuværende bestyrelsesposter i Novo Nordisk Fonden, Arla Foods, Energinet og Carbfix samt forperson for regeringens Digitaliseringsråd og NEKST, VE på land

Læs mere om Nana her.

Helle Ø. Kristiansen, adm. dir., Danske Commodities

Nuværende bestyrelsesposter i DSV, Systematic og ARoS Kunstmuseum

Læs mere om Helle her.

Helle Ø. Kristiansen, adm. dir., Danske Commodities

Helle startede sin karriere i bankverdenen. I 2010 begyndte hun at arbejde i energi- og techbranchen og har været med til at bygge Danske Commodities – hvor hun i dag er administrerende direktør – op til en global og markant spiller på energimarkedet. Nuværende bestyrelsesposter i DSV, Systematic og ARoS Kunstmuseum. Tidligere bestyrelsesposter: DS NORDEN og Stauning Whisky.

Britt Meelby Jensen, adm. dir., Ambu A/S

Britt har i to årtier arbejdet i ledende stillinger inden for life science hos Novo Nordisk, Dako, Zealand Pharma og Atos Medical. Siden 2022 har hun været administrerende direktør i Ambu A/S, en stilling hun kom til efter at have været en del af virksomhedens bestyrelse i en årrække. Nuværende bestyrelsesposter: Novo Holdings, Hempel Foundation og Hempel Invest. Tidligere bestyrelsesposter: Ambu A/S og Bioporto.

Nana Bule, Operating Advisor, Goldman Sachs

Nana har i mere end to årtier arbejdet i ledende stillinger i techbranchen, senest som administrerende direktør for Microsoft Danmark & Island fra 2019-2023. I dag arbejder hun i krydsfeltet mellem digitalisering og grøn omstilling som rådgiver for en af verdens største kapitalfonde. Nuværende bestyrelsesposter: Novo Nordisk Fonden, Arla Foods, Energinet og Carbfix samt forperson for regeringens Digitaliseringsråd og den nationale energikrisestabs indsats for VE på land. Tidligere bestyrelsesposter: Motosumo og Wonderful Copenhagen.

For yderligere information, kontakt:

Ulrika Mårtensson, projektleder, Women’s Board Award, ulrika@improvementby.dk, tel. 2338 3072

Pressen er velkommen ved prisoverrækkelsen. Tilmelding til Ulrika Mårtensson.