Årets prismodtager 2023: Malou Aamund

Malou Aamund modtog fredag 3. februar 2023 bestyrelsesprisen Women’s Board Award. Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen og juryleder Lars Rasmussen, leder af DI’s Diversity Council, hos Nykredit i København i selskab med 200 gæster fra dansk erhvervsliv.

Malou Aamund har som bestyrelsesmedlem erfaring i digital transformation, bæredygtighed og cyber security i private equity, familieejede og børsnoterede selskaber. Karrieren omfatter internationale lederstillinger indenfor It- og Tech-industrien, hos Microsoft og IBM, og senest som Googles danske direktør siden 2016. Malou Aamund har dertil været aktiv i politik og medlem af Folketinget. Malou Aamund har senest valgt en bestyrelseskarriere på fuldtid, og er i dag bestyrelsesmedlem i DSV, Kirkbi, WSAudiology og Legofonden.

”Jeg er meget taknemmelig og stolt over at modtage prisen. Det er et halvt år siden, jeg forlod en CEO-karriere for at gå fuld tid med bestyrelsesarbejde. Jeg har arbejdet 25 år i tre amerikanske tech-virksomheder, og jeg glæder mig til at bruge al min tid på at få europæiske virksomheder til at komme i front med innovation og værdiskabelse i en verden med øget geopolitisk uro og stigende ulighed, som udfordrer bestyrelserne.”

Hør Malous reaktion her.

Det er en jury af erfarne bestyrelsesledere, der har valgt Malou Aamund som modtager af Women’s Board Award 2023, med juryleder Lars Rasmussen i spidsen:

”Malou Aamund modtager især prisen, fordi hun viser, der er mange veje til bestyrelseslokalet. Det vigtige ved bestyrelsesarbejde er at have erfaring, der er relevant for virksomhedens situation, og Malou har høstet sin erfaring netop ved at vælge bredere end de fleste i sine karrierevalg. Det gør hende i høj grad til en inspirerende rollemodel og en virkelig god repræsentant for den slående mangfoldighed vi ser, når vi i juryen vurderer kandidaterne.”

Malou Aamund er den niende modtager af Women’s Board Award i Danmark. Hun er udvalgt blandt en omfattende pulje af kvindelige bestyrelsesmedlemmer, der er klar til at indtage en formandspost, og med deres kompetencer, ambitioner og personlige fremtræden, er rollemodeller for fremtidens bestyrelsesledere af begge køn.

”Prisen gives til kandidater med formandspotentiale, og jeg ser det som mit ansvar ikke bare at være sikker på, at der er diversitet i en bestyrelse, men at sørge for at få de forskellige kompetencer i spil, så vi lytter, udfordrer og i sidste ende står stærkere, i en verden, der efterspørger ansvarlig ledelse”, afrunder Malou Aamund.

Med prisen følger også et medlemskab af Board Network samt et maleri af den internationale kunstner, Shefali Ranthe.