NANA BULE

NANA BULE

  • Operating Advisor, Goldman Sachs
  • Bestyrelsesposter: Novo Nordisk Fonden, Arla Foods, Energinet og Carbfix. Forperson for regeringens Digitaliseringsråd og NEKST, VE på land
  • Nomineret til Women’s Board Award 2024

Nana Bule – Operating Advisor for Goldman Sachs, bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk Fonden, Arla Foods, Energinet og Carbfix samt forperson for regeringens Digitaliseringsråd og den nationale energikrisestab NEKST – er nomineret til Women’s Board Award 2024. Her deler hun sine tanker om, hvilke kompetencer en god bestyrelsesleder skal have, og hvad hun har særligt fokus på i sit eget bestyrelsesarbejde.

Bygget på din erfaring, hvad er de grundlæggende faktorer, der skal til, for at en bestyrelse kan fungere?

En velfungerende bestyrelse er en kombination af de rette kompetencer og erfaringer, mangfoldighed omkring bordet og en bestyrelsesleder, der forstår at inddrage alle for at bibringe nye perspektiver på strategiske muligheder og udfordringer samt afdække risici mere kvalificeret.

Hvilken profil og erfaring mener du, en god bestyrelsesleder skal have?

Det er afgørende med operationel erfaring, gerne fra en rolle som øverste direktør, hvor man har haft ansvar for strategi, resultater og udvikling af organisationen. Politisk indsigt og erfaring er i stigende grad vigtigt, særligt i visse industrier, hvor både national, europæisk og global politik spiller en større og større rolle for virksomheders råderum og muligheder. Dertil er det vigtigt, at bestyrelseslederen rent faktisk er en dygtig leder, der kan sikre engagement fra alle i bestyrelsen og skabe en tillidsfuld relation til ledelsen.

Kan du nævne nogle eksempler på, hvad du har bidraget positivt med i bestyrelsesarbejdet – både med viden og personligt?

På tværs af bestyrelsesroller og andre tillidshverv, har jeg bevidst valgt at arbejde op imod forskellige interessenter og under forskellige ejerskabsformer. Den bredde bringer jeg ind i bestyrelseslokalet i tillæg til min operationelle og internationale erfaring. Konkret har jeg fokus på virksomhedens evne til effektivt at omsætte tendenser til muligheder – tilsvarende at udfordringer og risici, der dukker op i horisonten, løbende afdækkes og afværges.

Hvad betyder det for dig at være nomineret til Women’s Board Award 2024?

Women’s Board Award er en vigtig markering og en pris, der sætter fokus på den udfordring, vi fortsat har i Danmark med manglende mangfoldighed i toppen af erhvervslivet. Jeg har støttet op om fejringen og har deltaget i alle foregående ni år – og har hvert år glædet mig over de mange dygtige kvinder, der er blevet fremhævet, og som forhåbentlig har inspireret både andre kvinder og rekruttering til danske bestyrelser. Jeg er glad for at være nomineret i det stærke felt med Britt og Helle – og håber at kunne være en rollemodel for andre ved at vise vejen til formandsposten.

Læs mere om årets nominerede i pressemeddelelsen her.